Raadhuisstraat
073 521 48 66 Open tot 22:00 uur
Raadhuisstraat
Groote Wielen
073 522 55 82 Open tot 21:00 uur
Groote Wielen

Eetpaleis ’t Vosje compleet vernieuwd: ‘Helemaal van deze tijd

Wie op vrijdagmiddag rond 13.00 uur Rosmalen binnenrijdt, komt amper iemand tegen. Zo uitgestorven als het op straat is, zo stervensdruk is het bij Eetpaleis ’t Vosje aan de Raadhuisstraat 49. Na een grootscheepse verbouwing genieten tientallen gasten met volle teugen van de sfeer, drank en spijzen.

 

Eetpaleis ’t Vosje compleet vernieuwd: ‘Helemaal van deze tijd’

‘Dit is wat wij willen’, zegt Peter Vos van Eetpaleis ’t Vosje, waarvan vader Ad en moeder Gerda 50 jaar geleden de fundering legden. Toen was het nog een café met cafetaria, nu een heus eetpaleis. ‘Omdat we veel meer zijn dan een traditionele snackbar, wij bieden onze gasten een totaalbeleving’, vertelt hij over de naamswijziging van friettent naar eetpaleis, die hij samen met zijn vrouw Dorien al in 1997 doorvoerde.

Iedere centimeter aangepakt

De kwalificatie ‘Eetpaleis’ is meer dan gerechtvaardigd na de recente metamorfose. In zeven dagen tijd is werkelijk iedere centimeter van de zaak aangepakt. Vorig jaar kreeg de keuken al een update en recent het terras. Met de binnenkant nieuwe stijl is ’t Vosje 2.0 helemaal af en klaar voor de toekomst.

Eetpaleis 't Vosje

Foto: Herbert Wiggerman

Vloer speciaal ontworpen

Het warme gevoel ontstaat meteen na binnenkomst. De langwerpige oranje, grijs en wit geblokte vloerprint is speciaal ontworpen voor Eetpaleis ’t Vosje en fungeert als een soort rode loper naar de counter. Daar is de vitrine verdwenen. Gekozen is voor lcd-schermen van De Digitale en eigen fotografie, die de pay-off ‘Smakelijk voor iedereen’ helemaal waarmaken in wervende woorden, kleuren en beelden. ‘Helemaal van deze tijd’, glundert Peter Vos.

Warm en onderhoudsvriendelijk

Een echt huiskamer gevoel creëren, warm en onderhoudsvriendelijk. Die opdracht kregen interieurbouwer Verel uit Den Bosch en kleur- en interieuradviseur Marieke de Groot van Studio Aditi mee. De kantine links achterin is naar boven verplaatst. Op die plek is extra zitruimte gemaakt, die met een stalen deur af te scheiden is van de rest. Een krijtbord verraadt het productassortiment, spiegels zorgen voor een ruimtelijk effect, net als op de nabijgelegen toiletten.

Planten zorgen voor natuurlijk ambiance

De raambar in de gang naar deze ruimte is gelardeerd met planten, die niet van echt zijn te onderscheiden. Peter Vos: ‘Er is verschil tussen kunst en kunst.’ Ook in de rest van de zitgedeeltes zorgen planten voor een positieve vibe en een natuurlijke ambiance. Een eyecatcher is de lampenkap met groen die boven de op maat gemaakte grote eikenhouten tafel met lectuurbak hangt. ‘Grotere groepen gaan daar al gauw zitten. Het mooie is dat daar vroeger ook de stamtafel van het café stond.’

Eetpaleis 't Vosje

Foto: Herbert Wiggerman

Mix aan materialen

De familie Vos heeft bewust gekozen voor warme kleurtinten op de pvc-vloer, aan de wand en in andere interieurelementen zoals de stalen lampen: oranje, goud en antraciet. De stoelen zijn van hout, bekleed met stof of kunstleer. Deze mix aan materialen en de speelse niveauverschillen maken het nog gezelliger dan voorheen. De tafeltjes staan los van elkaar, maar kunnen ook aan elkaar worden geschoven.

Broodjeshoek is vergroot

De hele nieuwe inrichting is erop gericht dat gasten (langer) blijven zitten. De bestellingen beperken zich allang niet meer tot de ouderwetse frikandel, kroket en friet. Die blijven populair, maar Eetpaleis ’t Vosje verkoopt steeds meer broodjes, maaltijden en salades. Niet voor niets is tijdens de verbouwing ook de broodjeshoek vergroot. ‘Die was veel te klein. We hadden maar één bakplaat en één saladière. Er zijn twee saladières en een grote bakplaat bijgekomen.’

In de keuken is een bakplek vrijgemaakt voor glutenvrije alternatieven; voor het stroomlijnen van de bestellingen maakt het team van ’t Vosje gebruik van een kassa-
systeem van Next to Food met in totaal vier kassa’s, twee voor de counter, eentje voor de ijshoek en eentje voor de telefonische bestellingen.

Baanbrekend voor de fastfoodbranche zijn de wandpanelen van kunststof, die vervangen kunnen worden. ‘Zo kunnen we per seizoen voor andere kleuren kiezen’, besluit
Peter Vos trots.